Waarom laminaat of PVC?

Veel mensen hebben over vloersoorten als laminaat en PVC het vooroordeel dat het ‘nep’vloeren zouden zijn, omdat ze het uiterlijk van hout nabootsen maar niet daadwerkelijk uit hout bestaan. Het klopt dat PVC en laminaat uit kunststof zijn opgebouwd en alleen een houtpatroontje hebben, maar toch doen deze vloersoorten op veel aspecten niet onder voor een echt houten vloer! Bovendien ligt de prijs van zowel laminaat als PVC aanzienlijk lager dan de prijs van hout, waardoor het mooie uiterlijk van hout voor een grotere doelgroep bereikbaar wordt.

Laminaat

Laminaat is een kunststof vloerbedekking die uit losse panelen bestaat en uit diverse lagen is opgebouwd. Het is qua uiterlijk en eigenschappen enigszins vergelijkbaar met parket, maar bestaat niet tot nauwelijks uit hout. Daardoor ligt de prijs van laminaat vaak aanzienlijker lager dan die van parket. Laminaat is gemakkelijk te leggen en te onderhouden, wat het voor veel mensen met een kleiner budget een ideale vloer maakt.

PVC

De prijs van PVC ligt over het algemeen iets hoger dan de prijs van laminaat. Dit komt omdat PVC een aantal voordelen heeft ten opzichte van laminaat. Zo is de vloer, die qua materiaal het meest te vergelijken is met zeil, uiterst vochtbestendig en zal hij niet gaan bobbelen zoals nat laminaat. Ook is PVC geschikter voor vloerverwarming dan laminaat, omdat het direct op de ondergrond wordt gelegd en geen ondervloer nodig heeft die de warmte dempt.

Woont u in Heerlen of in de buurt van Heerlen en wilt u meer weten over de voor- en nadelen van PVC en laminaat? Zoekt u een vloergroothandel waarbij u het assortiment kunt bekijken in een showroom, of heeft u een vakman nodig die uw nieuwe vloer komt leggen? Bij ons bent u aan het juiste adres.